2010. január 18., hétfő

Gondolatok a Lélekről

Ma azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetséges az, hogy beszélünk régi vagy öreg lélekről, és fiatal lélekről, ha egyszer mindannyian egyek vagyunk és ugyanonnan származunk.
Azt hiszem így átgondolva rájöttem valamire, persze ez csak az én verzióm. És igaz nincs nagy jelentősége ennek az okfejtésnek, de csinálunk mi elég értelmetlen dolgot az életünkbe, akkor ez meg már bőven belefér :)
Szóval arra jutottam, hogy sok mindent összeszoktunk keverni az életünkben és néha ezért nem világosak a dolgok, pedig tudjuk csak nem jól értelmezzük. Itt is a megoldás a "szintek" tisztázásában rejlik.
Szóval a Szellemünk, ami tökéletes és állandó és mindennel EGY. Azon a szinten valóban nincs fiatal és öreg, de az nem egyenlő a lélekkel, vagyis nem úgy ahogy Mi gondoljuk. A szellem szintjén létezik, legalábbis egyenlőre, a teljes tiszta önzetlen és elfogadó SZERETET, amit AGAPE-nak hívunk. A Szellem "csak" tapasztal és megfigyel, de nem sérül, mivel csak szemlélő.
A Lélek az már egy kicsit más dolog. A lélek nem állandó, van egy "élettartama" ami megfelel az 1 teremtési ciklusnak és ez megközelítőleg 26000 év. Ezt a Maják is figyelembe vették és még a Maja naptár is erre az időintervallumra épül fel. Ezt a dolgot meg lehet figyelni fizikai kivetülésében is - mert ez mindennel így van - 26000 év alatt fordul meg a naprendszerünk a központi nap vagyis az Alcyone körül. Ez alatt az idő alatt haladunk végig a 12 állatövi jegyben is.
Szóval 1 ilyen ciklus a lélek "élettartama". Ami viszont még kérdéseket hozhat fel, hogy oké, de akkor ez a teremtési ciklus is minden Lélekre vonatkozik, akkor megint hogyan van ez a fiatalabb és öregebb. Hát igen, ez bizony csak itt a földről nézve lehet így, ugyanis a lineáris időből szemlélve a dolgokat ez nem értelmezhető.
De ebben az időszakban a lélek fejlődik, tapasztal és megél dolgokat. Sérüléseket él át, melyek gyógyításához, újabb és újabb élethelyzetekben kell leszületnie, hogy megértse a dolgokat más és más szemszögből. Ezen megtapasztalások sokasága után beszélünk öreg Lélekről, mert eddigre már egészen megközelítette a Szellem létállapotát és tudatát, átlátja és megértette a dolgokat, ezért EGGYÉ képes válni a TÖKÉLETES SZELLEMMEL.
Ugyanígy működik a testünk és a lélek kapcsolata is.
A Lélek az emberi elméhez képest sokkal bölcsebb átlátja a dolgokat, és Ő az életeinken keresztül tapasztal vagyis Ő az állandó, és mi vagyis a testünk cserélődik.
A célunk a Lélekkel való teljes eggyé válás, amely a SZÍV és az érzelmek szintje és ezután a SZELLEMMEL való egyesülés ami már a tudat, a mindent tudás szintje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése