2010. május 12., szerda

Gondolat ébresztő!

Egy barátomtól kaptam ezt a kis írást.
Gondolatébresztőnek szánom és azt kérem tőled, amennyiben úgy érzed továbbítsd másoknak.
Köszönöm!

Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátra dőlt székében és teljesen magába roskadt:
Hogy fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?
A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogy sem tudta megérteni amire rájött. Tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett. Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor a legnagyobb élménye az volt, mikor apja megmutatta neki, hogy működik az iránytű. Elkápráztatta, hogy létezik egy ERŐ, mely láthatatlanul is képes hatni az iránytűre.
Nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nemcsak az, amit a szemünkkel látunk. Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el.
Sem a TÉR, sem az IDŐ nem létezik pusztán gondolati teremtmények.
Egy hatalmas illúzió, ráadásul oly tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar, mindig igaza lesz. Ekkor hangzott el mondata, amit azóta is sokszor idéznek tőle:
Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem az.
Mindez 100 évvel ezelőtt történt.

Mi az ami napjainkban történik?
Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze 3-5 %-a felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy emberke megszülethessen. 95 %-a pedig valami egészen másért felelős. Bár sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy 95 %-ig az.
Érted ezt?
Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy nem is látod. Annak, aki vagy és aki lehetnél, mindössze 5 %-át látod.

Mikor Szent-Györgyi Albert javasolta, hogy a tudomány kicsit nagyobb hangsúlyt fektessen a kvantummechanika tanulmányozására, mert úgy néz ki, hogy minden mindennel összefügg és ezt elképzelni sem tudjuk, nem csak a kortársai nevették ki, de arról is gondoskodtak, hogy ezek a cikkek eltűnjenek életművéből.

Manapság már foglalkoznak az éterben lévő információs mezővel. Tudjuk, ha egy csoport jókedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép ugyanide, ennek az embernek is megváltozik az érzelmi mutatója.

Mit jelent az, hogy ma már tudjuk?
Hiszen legtöbbünk még soha nem hallott erről. Ha ez igaz lenne, mindenhol erről beszélnének. Ha valami fontos és igaz, annak vezércikknek kellene lennie a médiában. Vagy mégsem?
Mégsem!
Bizonyos szervezetek több éve kutatják azt, hogy lehetne titkos információkhoz jutni, akár több ezer kilométerre lévő embertől. Ehhez nagyon összetett pszichológiai ismeretekre és az emberi lélek legmagasabb szinten történő tanulmányozására van szükség.
A gyalázatos kutatások legnemesebb mellékterméke az, hogy rájöttek mi a módja annak, hogy egy ember kiteljesedett, boldog életet élhessen. Kiteljesedhessen kreativitása, elérhesse céljait és kihozhasson magából mindent, ami fontos számára.
A legfontosabb felfedezés viszont,
ha egy ember növeli személyes tudatosságát az hatással van más, távolban élő emberek tudatosságára is.
Magas tudatosságú, boldog, kiteljesedett életet élő embereket nem lehet irányítani, médiával, reklámokkal manipulálni. Nem lehet rajtuk élősködni, nem lehet rájuk értelmetlen adókat kivetni. És legfőképp nem lehet rájuk parancsolni, hogy énekelve-dalolva, menetelve mások zsoldos katonájaként embereket megöljenek.

Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa ahogy szeretné kizárólag a Szeretet, Hit, Hála, Ítélkezésmentesség állapotában tartható fenn.
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatott volna elő, hogy akkor törjön ki a legnagyobb éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon pont a legtöbb élelmiszert sikerült megtermelni.
Ázsiában több ezer gyermek dolgozik reggeltől estig mindennap. Hidakat, autópályákat építenek, esténként pedig konténerekbe zsúfolva bezárva várják a másnapot. És még csak nem is pénzért dolgoznak. Szüleik azért adják be ide, mert addig sem nekik kell etetniük gyermeküket, hisz nekik sincs mit enni.

Az indiai piacokon emberek saját gyermeküket árulják.
De az sem fordulhatna elő, hogy este a fotelban ülve befektetési tanácsadód távol-keleti részvényeket sózzon rád, mivel azok most extra profittal kecsegtetnek. Tudnád jól, hogy mások kizsigerelése árán nem akarod Te magad sem biztosítani gyermeked jövőjét.
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, ha tudjuk, hogy a Hit, Szeretet, Hála, Ítélkezésmentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani az emberi agyban és a világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben való boldogulásunkat, hogy ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolákban.

A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenetünk van:

Mindenki dolgozzon saját magán, soha ne hibáztassunk senkit!

Induljunk el befelé és rövid időn belül, ha nem is még a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak bukkanni. A legfontosabb kérdésekre pedig több ezer éve meg vannak a helyes válaszok. Csak élni kell velük. Az anyagi világban való boldogulás is a magasabb tudatosságban keresendő.

Ahogy Weöres Sándor írta:

Az Élet bevásárló csarnokának felirata: Mihelyt NEM KELL, mindenem a Tiéd!

Ezt megérteni sokkal magasabb tudatossági szintre van szükség.

Ha van egy nagy álmod higgy benne! Higgy a létezés bölcsességében, a megvalósulás fontosságát illetően. Kerülj a Szeretet, Hit, Hála állapotába, ne ítélkezz mások felett és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul el a megvalósulás útján!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése