2010. február 23., kedd

Pénz, mint látszólagos biztonság

Gondoltam írok egy picit arról, ami jelenleg eléggé meghatározza az életemet, az pedig nem más, mint a pénzzel való viszonyom.
Elég sok embernek jelent ez manapság problémát, aki azt hiszi, hogy neki nincs vele gondja, mert "döl a lé" az sajnos téved, mert ő is félelemből akarja birtokolni.
Igazából az alapvető probléma, akár hajszoljuk a pénzt akár túl óvatosan bánunk vele és kuporgatjuk, az a biztonság hiányától való félelem.
Az az ember aki mindent megtesz, hogy rengeteg pénze legyen és hogy mindig minden a rendelkezésére tudjon állni ezáltal, gyakorlatilag a pénzzel szeretné azt elérni, hogy uralni tudja maga körül a dolgokat, ezzel egy látszólagos biztonságot teremtve. A másik típus ezt úgy képes elérni, hogy berendezkedik egy teljesen óvatos adott keretet kihasználó biztonságos életre, minden jól kiszámolva és semmilyen meggondolatlan kiadást nem bevállalva. Jól érezhető, hogy mind a két esetben valóban ugyanarról a félelemről beszélünk, ami nem más mint a biztonság.
Van egy rossz hírem, hogy egyik út sem járható túl sokáig, a másik "rossz" hírem, hogy a pénzzel és itt a fizikai világban semmivel nem lehet teljes biztonságra berendezkedni.
Ami biztos az a VÁLTOZÁS!
Sajnos a mi világunk mégis a pénzre és az ennek segítségével való "biztonságos" berendezkedésre tanított, sőt erre motiváltak minket nagyon rafináltan.
Pont ezt a félelmünket tudták kihasználni a jelenlegi nagyhatalmak és tudták, hogy ezzel csak ők járhatnak jól hosszútávon, ugyanis ebben nagyon is tudatosak voltak.
Viszont most valami elkezdett rohamosan szétesni és megváltozni. Az emberek közül nagyon sokan kezdenek rájönni arra, hogy a pénz útja ebben a formában már járhatatlan és elkezdtek egyre kevesebb energiát beletenni ebbe a dologba. Ki úgy hogy teljesen hitét vesztve a pénzben, szinte ellökte magától teljesen, ki úgy hogy tudattalanul valahogy egyre távolabb került a pénztől és mostanra már szinte csak csordogál az életében a pénz.
De én rájöttem valamire, hogy ez nagyon rendben van így, sőt a lehető legjobb ami most történhet még akkor is, ha ez most félelmet kelt az emberekben és nem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel. Hogyan is tudnának, ugyanis arra voltunk tanítva, hogy mindent a pénzen keresztül tudunk egyedül elérni.
EZT AKARTÁK!!!
Ezáltal tudták átvenni a teljes irányítást és a hatalmat felettünk, de ez csak úgy volt lehetséges, hogy mi pedig ezt át akartuk adni. Végre teljesen kibújni a felelősség alól, hogy legyen kire mutogatni meg legyen kit szídni, azért, hogy nekünk most milyen rossz.
Ez valójában azért történhetett meg, mert a felelősségtől féltünk. Nem merünk a saját életünkért és a tetteinkért, a teremtésünkért felelősséget vállalni. Sokkal könnyebb volt átadni a saját életünk teremtésének gyeplőjét mások kezébe és a fejünket beledugni a homokba.
De "sajnos" fel kell ébredni a Csipkerózsika álomból. Ugyanis elindult a lavina.
A pénz sok-sok ember felismerésének köszönhetően elkezdi elveszteni az erejét és a jelentőségét és ezáltal a nagyhatalmak is gyengülnek és gyengülnek rohamosan. Ugyanis őket ez táplálta anyagilag is és energetikailag is. Ez az időszak nem más mint a kiéheztetés időszaka. Kiéheztetni a hatalmakat és ezáltal fog szertefoszlani az egész atomjaira. Ugyanis, ha már számunkra nem fontos az amire ők felépítettek mindent akkor egyértelmű a végeredmény, dugába dől az egész elképzelésük.
Ebben az egész átalakulásban mindenkit nagyon megpróbáltat a pénz hiánya vagyis átminősülése. Azt állíthatom, hogy azokat az embereket sokkal jobban, akik erősebb kapcsolattal rendelkeznek a pénzzel és jobban beleélték magukat a pénz által nyújtott látszólagos biztonságba.
Át kell alakítani a szemléletünket és újabb értékeket keresni a világban, ami nem más mint a család és az egyén fontossága, a szeretet valódi megélése és felismerni magunkban végre, hogy mitől vagyunk boldogok, mit szeretnénk valóban csinálni. Kezdjük el átvenni a gyeplőt és a saját életünket lépésről lépésre felelősségteljesen teremtsük meg. Ez nem fog másképp menni csak összefogással. Az egyéni harc végérvényesen megszünt, ez csak a pénz világában volt eredményre vezető.
Fogjunk össze szeretetben és teremtsünk magunknak egy élhetőbb, jobb világot. Itt a lehetőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése